ACTUEEL

Van Rijn maakt afspraken steun gehandicapten

In het enorme decentralisatieproces, waarbij gemeenten verantwoordelijk worden voor de zorg, heeft verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn van VWS opnieuw een hobbel genomen. Het gaat om de steun aan kwetsbare groepen zoals gehandicapten om te zorgen dat ze zelfstandig kunnen blijven functioneren. Hierin gaat ruim 178 miljoen euro in om.

Van Rijn heeft afspraken gemaakt met de gemeenten en MEE Nederland, schreef hij aan de Tweede Kamer dinsdag. MEE Nederland zorgt momenteel voor de ondersteuning. Het gaat dan om kortstondige hulp aan mensen met een beperking en hun naaste omgeving. De 22 organisaties van MEE geven kosteloos hulp bij de aanvraag van subsidies, het vinden van de juiste woonvorm of helpen mensen bij de re-integratie op de werkvloer. (ANP)

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Boxos

25 februari 2014

MEE, overwegend brave meisjes die meehobbelen in een bureaucratische organisatie die ver van de realiteit staat v.d. samenleving. Er zijn veel mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente die graag begeleid zelfstandig zouden willen wonen en op zoek zijn naar adequate huisvesting. Er bestaan dus wachtlijsten.
Hoe vaak wij ook als GGZ organisatie huisvesting met begeleiding aanbieden aan MEE, wij horen nooit iets terug!
Keep on dreaming en wegsaneren die inefficiënt werkende club luidt daarom mijn devies!

Anoniem

25 februari 2014

Mee is niet onafhankelijk
Je hebt er niets aan


Als er echt op moet worden gekomen voor jouw belangen als mens met lichamelijke beperking dan sta je er alleen voor

Stuve

6 maart 2014

even een korte reactie op het kosteloos ondersteunen van MEE bij allerlei korte ondersteuning. dit geeft een scheef beeld natuurlijk. Net of ze het gratis doen. dit is niet zo. Ze worden gesubsidieerd, dus is het betaalde ondersteuning. Wij als organisatie doen dit vanuit een indicatie of vanuit het prodeo gebeuren. Bij ons heet dit dan Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Top