HRM

Vrijwilligers ouderenzorg in ziekenhuis blijken succes

Vrijwilligers ouderenzorg in ziekenhuis blijken succes

De Vrijwilligers Ouderenzorg die in ziekenhuis Bronovo ouderen ondersteunen en extra aandacht geven, blijken een succes. Ook op andere afdelingen van het ziekenhuis worden nu dergelijke vrijwilligers ingezet.

Uit landelijke cijfers blijkt dat bij veel kwetsbare ouderen die in een ziekenhuis zijn opgenomen onherstelbaar functieverlies ontstaat. Ze raken verward en gaan fysiek achteruit. Om deze complicaties te voorkomen heeft  Bronovo afgelopen zes maanden als proef op één verpleegafdeling vrijwilligers ingezet.

Training

De vrijwilligers kregen vooraf een tweedaagse training. Op de verpleegafdeling helpen ze kwetsbare ouderen met oriëntatie, mobiliseren, eten, drinken en activiteiten. Ze zijn zeven dagen per week actief in verschillende diensten.

Positief

De periode van een half jaar is afgerond met een evaluatierapport, waaruit blijkt dat alle betrokkenen het project als positief hebben ervaren. Op twee andere klinische afdelingen worden nu ook groepen gestart.

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top