ACTUEEL

Ziekenhuis wil ‘schadepreventiebedrijf’ zijn

“Ik ben als ziekenhuis liever een schadepreventiebedrijf dan een schadeherstelbedrijf”. Met dit commentaar reageert bestuurder Cor Calis van het Havenziekenhuis in Rotterdam op de oproep tot meer preventie van de Amerikaanse zorgverzekeraar Mark Bertolini tijdens de HIMSS in Orlando.

Bertolini betoogde tijdens zijn dat de kosten in de zorg aanzienlijk kunnen dalen als er meer aandacht komt voor preventie met name op het gebied van chronische aandoeningen. Calis is het hier grondig mee eens. "Je verdient als samenleving meer door mensen met chronische diabetes of COPD grip op hun gezondheid te geven dan al het geld dat we nu in onderzoek naar exotische tumoren steken," aldus Calis in reactie op de woorden van Bertolini.

Nieuw profiel

Dit impliceert volgens Calis voor ziekenhuizen die zich specifiek op deze groep richten een nieuw profiel moeten ontwikkelen. Eén en ander betekent ook zorgverzekeraars open moeten staan voor nieuwe vormen van financiering. Calis roept de verzekeraars dan ook op om te praten over betalingsmodellen waarin preventie een plek heeft.  

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

26 februari 2014

Briljante ontdekking daar... er moet meer aandacht voor preventie...

Frank van Wijck

26 februari 2014

Gebeurt niet heel vaak Glenn, maar ik ben het eens een keer volledig met je eens.

Top