ACTUEEL

Wanbetaling zorgpolis kost 20 miljoen per maand

De kosten van wanbetaling op zorgpolissen lopen per maand met 20 miljoen euro op. Aan het eind van dit jaar zal de achterstand zijn opgelopen tot ruim 1 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie VWS, meldt De Gelderlander.

Een harde kern van zo’n 120.000 wanbetalers veroorzaakt deze problemen. De harde kern heeft een betalingsachterstand van 3 tot 5 jaar. Daarnaast is er een groep wanbetalers die een achterstand van 2 tot 3 jaar hebben. Zij hadden tot februari een gezamenlijke betalingsachterstand van 837 miljoen euro. Deze kosten worden betaald door degenen die wel hun premies betalen.

Minister Schippers van VWS wil voor de zomer met maatregelen komen om de harde kern terug te dringen.

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

jos

27 februari 2014

En daar moeten wij dan weer extra voor betalen.
Er achteraan en laten betalen, zij hebben ook een inkomen en anders moet het meteen van het loon of inkomen af gehouden worden. Anders krijg je nog steeds meer wanbetalers.

Top