ACTUEEL

Extra geld voor NVWA

De overheid investeert enkele tientallen miljoenen om de inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te verbeteren. Het gaat om 34 miljoen euro eenmalig en 33 miljoen jaarlijks.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) en minister Edith Schippers (VWS) hebben dat donderdag bekendgemaakt. Volgens hen zijn de investeringen nodig om volksgezondheid en dierenwelzijn te waarborgen en de goede exportpositie van Nederland te kunnen handhaven.

Eenvoudiger systeem

Dijksma en Schippers melden dat ze nieuwe tarieven hebben vastgesteld voor onder meer keuringen, certificering en analyses door de NVWA. Die gaan per 1 maart in. Het systeem wordt ook vereenvoudigd. Er komen 5 categorieën in plaats van ruim 20, zoals nu. Verschillende tarieven gaat omhoog om ze kostendekkend te maken. (ANP)

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top