Finance

Ondertekening nieuwbouw ADRZ uitgesteld

De ondertekening van de intentieverklaring voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op Walcheren vrijdag is uitgesteld. De betrokken overheden hebben meer tijd nodig om afspraken te maken. Dat meldt Omroep Zeeland.

Huisvesting

In een verklaring laten de provincie Zeeland, het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, de gemeenten Vlissingen en Middelburg weten: "De overheden hebben meer tijd nodig om veelomvattende afspraken te maken op het gebied van onder meer financiën, techniek, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Zorgvuldige overeenstemming zorgt voor een sterke basis. Voor de betrokken partijen is het duidelijk dat er nieuwe huisvesting voor het ADRZ op Walcheren moet komen."

Financiering

Het ADRZ wil in de Mortiere bij Middelburg een ziekenhuis bouwen voor planbare zorg. Het ziekenhuis in Goes blijft de hoofdvestiging. Het ziekenhuis worstelt al jaren met het vinden van een financier voor de nieuwbouw. Het ziekenhuis, dat het boekjaar 2013 positief heeft afgesloten, verwacht de komende jaren ook met winst af te sluiten. Nu het ziekenhuis een betere financiële positie heeft, hoopt het bestuur investeerders te vinden voor de nieuwbouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top