ACTUEEL

St Jansdal bouwt zes nieuwe ok's

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk bouwt op korte termijn zes nieuwe operatiekamers. Dit kost in totaal 8,2 miljoen euro. Dat meldt regiodagblad De Stentor.

Een van de ok’s wordt een ruime hybride ok, ook wel ‘de operatiekamer van de toekomst’ genoemd.

Positie St Jansdal

De zes nieuwe OK’s vormen het hart van het ziekenhuis, zegt voorzitter raad van bestuur Albert Arp in De Stentor. De nieuwbouw is volgens hem nodig om de positie van het St Jansdal als zelfstandig ziekenhuis te verstevigen. In het voorjaar besloot St Jansdal af te zien van een fusie met Isala Klinieken in Zwolle.

Het ziekenhuis heeft ervoor gekozen om zelfstandig te blijven, maar wel samen te werken met andere ziekenhuizen: Isala Klinieken, Meander in Amersfoort, MC Zuiderzee in Lelystad en het Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam. Arp schat in dat zo’n vijf procent van de behandelingen die nu in Harderwijk plaatsvinden, in de komende jaren overgaat naar andere ziekenhuizen. Daarbij gaat het om operaties of behandelingen die niet zo vaak worden uitgevoerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 maart 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 04-03-2014 15:23.

Top