ACTUEEL

Ben van Miltenburg leidt VZVZ

Ben van Miltenburg is per 1 maart 2014 Edwin Velzel opgevolgd als voorzitter van het bestuur van de VZVZ, vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie.

Van Miltenburg heeft als manager gewerkt bij nationale en internationale organisaties en multinationals. Hij bekleedde bestuurlijke en directiefuncties in o.a. de sectoren farmaceutische industrie, telecom, ICT, gezondheidszorg, medische technologie en zorgverzekeringen. Van 2010 tot eind 2013 was hij bestuurslid van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Bradford University (UK) en heeft zijn specialisaties uitgebreid met postgraduates aan de Erasmus Universiteit, Harvard University en Stanford University.

Edwin Velzel

Velzel was sinds begin 2012 adviseur en interim-voorzitter van het bestuur van de VZVZ. Tijdens Velzels bestuursperiode is de VZVZ opgericht en ingericht, is het businessplan voor de eerste drie jaar vastgesteld en is het daadwerkelijk gebruik van het LSP in een groot aantal regio’s op gang gekomen. Velzel heeft volgens de vereniging de basis gelegd voor de huidige VZVZ en haar activiteiten. “Zowel zorgverleners, patiënten, zorgverzekeraars als softwareleveranciers zagen onder leiding van Edwin Velzel hun belangen op een evenredige manier behartigd.”

Zorgcommunicatie en LSP

De VZVZ is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). De VZVZ houdt zich primair bezig met het behartigen van de belangen van de zorgaanbieders op het gebied van zorgcommunicatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top