ACTUEEL

Emergis experimenteert met 'drugs-proof' beleid

Emergis in Zeeland zet bewaking in om drugsgebruik onder psychiatrische patiënten tegen te gaan. Daarnaast wil bestuursvoorzitter Leen van Leersum de overlast van dealers bestrijden. Dat meldt Psy.

Drugsvrij is niet realistisch

Het drugsgebruik onder patiënten vormt een groot probleem bij Emergis. Het gebruik is de laatste tijd toegenomen. Daarom experimenteert de organisatie een maand lang met het inzetten van bewaking. Van Leersum vertelt aan Psy: “Een drugsvrije instelling is niet realistisch, maar het moet wel zo veel mogelijk beperkt worden. Over een maand gaan we kijken wat het effect van het inzetten van bewakers is. Natuurlijk hopen we het probleem zo meer onder controle te kunnen krijgen.”

Bescherming bieden

De patiënten gebruiken zowel soft- als harddrugs. Vooral ’s avonds wordt er ‘hinderlijk veel geblowd’.  ’s Avonds is er minder personeel aanwezig, de bewakers kunnen dan toezicht houden. Van Leersum :“Het drugsgebruik op het terrein en de overlast van dealers brengen namelijk ook gevaren mee voor patiënten die niet verslaafd zijn of proberen af te kicken. Dealers en verslaafden weten hen maar al te goed te vinden en proberen hen over te halen om drugs te kopen of gebruiken. Deze patiënten laten duidelijk merken dat ze daar last van hebben. Wij moeten hen daartegen beschermen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top