ACTUEEL

Verloskunde Catharina op de tocht

Zorgverzekeraars willen dat het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven in 2018 verloskunde afstoot en overdraagt aan een ziekenhuis elders in de regio. De verzekeraars vinden het aantal bevallingen met medische indicatie te laag, zo blijkt uit een verklaring op de website van het ziekenhuis.

Daar staat tegenover dat het Catharina Ziekenhuis zich in de regiovisie van de zorgverzekeraars verder kan profileren op het gebied van de complexe oncologische zorg en cardiovasculaire zorg.

Nieuwe wereld

“Als Catharina Ziekenhuis zijn we met onze omvang en sterke medisch-inhoudelijke basis goed gepositioneerd voor de gesprekken met regionale partners en zorgverzekeraars”, zegt bestuurder Paul Boomkamp in een reactie op de regiovisie. “Maar we kunnen niet stellen dat bij ons alles bij het oude zal blijven, ook wij komen in een nieuwe wereld. We staan het begin van een langdurig proces in de regio dat ongetwijfeld nog veel tijd en discussie zal vragen.”

Ver weg

Boomkamp verwacht dat de discussie met verzekeraars zich primair zal richten op de organisatie van de verloskunde in de regio. Het Catharina Ziekenhuis doet momenteel zo’n 1350 bevallingen per jaar. Die zouden in de toekomst plaats moeten vinden in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop of Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. “De streefdatum van 2018 is nog ver weg en dat geeft voldoende tijd om plannen goed uit te werken”, aldus Boomkamp. “Wij blijven in die periode gewoon verloskundige zorg bieden.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top