HRM

Mannelijke leider houdt voorkeur in zorg

Mannelijke leider houdt voorkeur in zorg

De meeste werkenden geven onbewust nog steeds de voorkeur aan een man als leidinggevende, ook in de zorg. De voorkeur is daar wel lager dan in andere sectoren.

Dit blijkt uit onderzoek van  trainingsbureau Direction in Leiderschap & Diversiteit onder 2.567 Nederlandse medewerkers, managers en directieleden. 78,8 procent van de vrouwen en 87,2 procent van de mannen heeft onbewust een voorkeur voor een man als leider. Binnen de zorgsector is de onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap met 74,4 procent het laagst. In de ICT-sector is de voorkeur het meest uitgesproken, daar heeft 93,9 hef liefst een man.

Verbanden

Het onderzoek is gevoerd met een zogenoemde Mindbugstest. Deze experimentele methode in de sociale psychologie is bedoeld om de kracht van automatische verbanden tussen woorden/beelden en concepten te meten.

Invloed

Esther Mollema, oprichter van Direction: "Onze hersenen draaien op software, en die software is niet perfect. Er zitten'mindbugs' in. Op het gebied van mannen en vrouwen betekent dit alles dat we, ondanks onze hedendaagse denkbeelden over gelijkheid en emancipatie, toch nog veel onbewuste ideeën meedragen. En die onbewuste ideeën hebben veel meer invloed dan we denken."

HRM

Opvallend in het onderzoek is dat onder de ondervraagden die werkzaam zijn in de HRM bijna 84 procent een voorkeur heeft voor een mannelijke leider. Juist deze mensen zijn verantwoordelijk voor de werving en selectie in organisaties.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top