HRM

'Nieuwkomers missen vaak steun van directe collega'

'Nieuwkomers missen vaak steun van directe collega'

Minder dan 10 procent van de nieuwkomers in Nederlandse organisaties krijgt een buddy toegewezen. En dat terwijl ze zich voor informatie het liefst richten tot een collega op gelijk niveau.

Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group in opdracht van Workwonders. De belangrijkste informatiebron tijdens het eerste jaar blijken directe collega’s te zijn. Die worden als betrouwbaar gezien en zijn laagdrempelig. In veel gevallen wordt wel een mentor benoemd, maar die staat vaak te ver van de dagelijkse praktijk

Verkeerde informatie

Ardienne Verhoeven van Workwonders; "Niet alle collega’s die door een nieuwkomer spontaan worden benaderd, geven de juist informatie. Vandaar dat het veel beter werkt om per nieuwkomer een buddy te benoemen. Anders kunnen nieuwkomers van een koude kermis thuis komen. Ze krijgen dan de verkeerde informatie of een onjuiste indruk."

Leidinggevende

Nieuwe medewerkers zijn minder geneigd om met hun vragen naar hun leidinggevende toe te gaan omdat ze bang zijn dat dat slecht is voor hun beoordeling.

In Skipr magazine 4 staan negen tips om nieuwe medewerkers effectief welkom te heten en ze succesvol hun eerste honderd dagen door te loodsen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top