ACTUEEL

Politie: dood Borst zeker een misdrijf

De nieuwe informatie rondom de dood van oud-minister Els Borst (81) die de politie dinsdag bekendmaakte, heeft in korte tijd al 20 tips opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van de politie. Ook is de politie er nu zeker van dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De politie denkt dat zij kort nadat zij was thuisgekomen van een D66-congres op 8 februari is aangevallen en een paar uur later al is overleden. Ze had haar zwarte winterjas nog aan.

Verwarde man

De politie zoekt naar een verwarde, oudere man die in de anderhalve week voor haar dood op 8 februari enkele keren bij haar heeft aangebeld. De minister van staat vertelde aan familie en kennissen over de man, die de eerste keer al om 7 uur 's morgens bij haar aanbelde en die een warrige indruk op haar maakte. Mogelijk is deze man bij meer mensen in de Ruysdaellaan aan de deur geweest.

De recherche zoekt ook naar een vrouw in een rode jas en met een rode hoofddoek, die rond de tijd dat Borst thuisgekomen moet zijn door de laan heeft gelopen.

Kennis

Els Borst nam na het D66-congres om 18.06 uur de trein naar Utrecht. Daar stapte ze over op de trein naar Bilthoven. Ze trof een kennis, met wie ze samen verder reisde. Deze kennis werd afgehaald in Bilthoven en bood aan om Borst naar haar auto te brengen, maar de politica vond dat ze "die paar honderd meter" naar haar auto wel kon lopen. De kennis is volgens de politie de laatste die Borst in leven heeft gezien.

Borst had haar auto geparkeerd in de Rubenslaan en moet daar via een voetgangerstunnel naar toe zijn gelopen. Als ze rechtstreeks naar huis is gereden, was ze rond half 8 thuis. Toen vriendinnen haar maandagavond vonden, lag ze dood naast haar auto. Ze was overleden aan de gevolgen van verwondingen. Wat voor verwondingen dat waren, wil de politie nog niet zeggen. De recherche is er nu, vier weken na haar dood, wel zeker van dat de oud-minister slachtoffer is geworden van een misdrijf. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 04-04-2014 16:17.

Top