ACTUEEL

Hoogeveense politiek wil behoud IC afdwingen

De complete gemeenteraad van Hoogeveen wil dat het bestuur van ziekenhuis Bethesda duidelijkheid geeft over de Intensive Care (IC). Alle negen politieke partijen willen dat de IC, volgens eerder gemaakte afspraken, in Hoogeveen blijft. Dat meldt RTV Drenthe.

De politieke partijen in Hoogeveen hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan Eric Janson, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld. Zij willen de garantie dat het ziekenhuis Bethesda een Intensive Care afdeling behoudt. De partijen hadden signalen ontvangen dat er plannen zijn de IC-afdeling in Hoogeveen af te schalen naar een Medium Care of High Care. Dit is volgens de partijen in tegenspraak met de toezeggingen dat Hoogeveen een volwaardig ziekenhuis zou behouden. Hierbij hoort volgens de partijen een IC-afdeling.

De partijen willen van Janson binnen twee weken duidelijkheid. Daarnaast vragen de partijen het advies van de regieraad. Hierin zitten onder meer specialisten die een visie hebben ontwikkeld voor de toekomst van de drie gefuseerde ziekenhuizen van ZLM: Bethesta Hoogeveen, Scheper Ziekenhuis Emmen en Refaja Stadskanaal.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans K.

12 maart 2014

Mensen geloof die Jason toch niet meer! Weg met de afbrekers in de zorg. Zelfs politici hebben meer verstand van zaken als ziekenhuisbesturen die onder leiding van de VVD waan van de marktwerking heel Nederland kapot hebben gemaakt, vooral de zorg!
Schippers ik hoop dat jouw VVD volkomen wordt weggevaagd, partij van onbenullen die zich niets meer gelegen laat liggen aan de grote issues van vandaag: de werkgelegenheid en de evidence medische behandeling van zwaar zieke mensen in elke regio. Ook Hoogeveen. Hoelang laten wij ons nog verlammen door de bezuinigingspolitiek van Den Haag met uitzondering van de SP en de PVV en SGP?

De wereld in de greep van nationale en internationale spanningen en een Jason die een IC wil sluiten? Denk jij mannetje aan de komende wereldwijde afrekening te ontkomen enheel gauw je schaapjes op het droge veilig te stellen? Onverantwoord en misdadig, dat is jouw wens voor Hoogeveen e.o. Jij zal de dans niet ontspringen markdenkende kloon. Massaal verzet van de burgerij ben ook jij niet tegen opgewassen arroballetje!

En verschuil je niet achter 'geen geld' want er is geld zat alleen het zit bij de verkeerden, zoals de bankers en jouw soort fascisten!

knol

13 maart 2014

Allemaal op naar Assen Wilhelmina Ziekenhuis i.p.v. Emmen of die buitenwijk stadskanaal.
waarom daar geen fusie is mee aangegaan begrijp ik niet beter berijk
baar

Anoniem

13 maart 2014

De gemeenteraad gaat niet over het ziekenhuis en het College van B&W ook niet. Wellicht valt het behoud van de IC te regelen als de gemeente de kosten daarvan vergoedt. Dat aanbod ligt er echter niet. Het is dus niet gek dat de Raad van Bestuur, die er als enige over gaat, haar verantwoordelijkheid neemt.

Top