ACTUEEL

Ook Alkmaar wil financieel onderzoek MCA

De gemeenteraad van Alkmaar heeft deze week een motie aangenomen voor onderzoek naar de financiële situatie van de MCA Gemini Groep. De ziekenhuisgroep weerspreekt met klem dat het voortbestaan van het ziekenhuis in het geding is.

De Alkmaarse raad maakt zich ernstig zorgen maakt over de toekomst van het ziekenhuis met locaties in Alkmaar en Den Helder. Eerder al stuurde de gemeenteraad van Den Helder een brief naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), waarin om onderzoek werd gevraagd. De NZa vindt een dergelijk onderzoek vooralsnog niet nodig.

Financiële steun

In een verklaring op de website laat de MCA Gemini Groep weten dat van “een dreigend faillissement voor Medisch Centrum Alkmaar (MCA) absoluut geen sprake is”. Wel erkent de ziekenhuisgroep dat het Gemini ziekenhuis weer financieel gezond moet worden gemaakt. “Daar waar wordt gesuggereerd dat het Gemini Ziekenhuis onevenredig wordt belast met een toerekening van de fusiekosten, geven wij aan dat daarvan zeker geen sprake is. Integendeel, MCA heeft de afgelopen jaren meermalen financiële steun verleend aan het Gemini Ziekenhuis.”

Werkgelegenheid

Volgens de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA), die de motie indiende, kan de financiële situatie van het ziekenhuis de regio Alkmaar raken. De partij wil de zorg en werkgelegenheid behouden voor inwoners.
Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder zijn in 2008 een bestuurlijke fusie overeengekomen in de MCA Gemini Groep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top