HRM

Twentse Zorgcentra schrapt 200 banen

Gehandicapteninstelling De Twentse Zorgcentra verliest 10 procent van de omzet en moet daarom structureel negen miljoen euro bezuinigen. Dit meldt TC Tubantia. Het aantal personeelsleden gaat terug van 1600 naar 1400.

De Twentse Zorcentra wil de zorg ontzien en gaat vooral snijden in het management en de ondersteunende diensten. Van de honderd leidinggevenden in het middenmanagement raken er zestig hun huidige functie kwijt. Een deel komt weer te werken op een woongroep. Ook is er een vacaturestop ingesteld. Tijdelijke contracten worden niet verlengd.

Hiërarchisch

Met de bezuinigingsoperatie reageert De Twentse Zorgcentra op veranderende regels in de gehandicaptenzorg. De activiteiten ‘dagbesteding’ en ‘ondersteuning aan huis’ worden vanaf 2015 door de gemeenten geregeld, die hiervoor 30 procent minder geld krijgen. Dat scheelt de instelling 3,5 miljoen. Daarnaast wordt 5,5 miljoen bezuinigd op het rijksbudget voor langdurige zorg.

Daarnaast wil bestuurder Harry Finkenflügel met de ingreep een nieuwe richting geven aan wat hij ziet als “te traditionele en hiërarchische” organisatie, aldus TC Tubantia.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top