ACTUEEL

IGZ moet van fraude verdachte arts betalen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet een Rotterdamse arts een schadevergoeding betalen. De inspectie heeft de man in 2011 ten onrechte voor vijf maanden verboden om zijn werk als arts en psychotherapeut uit te voeren. De inspectie had te weinig onderzoek verricht om zo’n zwaarwegende maatregel op te leggen, stelt de Raad van State. Dat bericht RTV Rijnmond.

De rechtbank en het hof konden zich wel in de maatregel van de inspectie vinden. De Raad van State niet. Deze oordeelde dat de IGZ beter en vooral uitgebreider onderzoek had moeten doen voor ze het verbod oplegde. Na vijf maanden mocht hij van de inspectie weer aan de slag.

Verdachte miljoenenfraude

Opvallend in deze zaak is dat het gaat om de Rotterdamse psychiater Sinan G., hoofdverdachte in een miljoenenfraude. Volgens justitie stelde G. samen met collega Jos G. jarenlang valse diagnoses en zou hij vervolgens uitkeringsgeld hebben geïnd. Mogelijk zijn er met de kwestie 1600 cliënten en tientallen miljoenen euro gemoeid. Het onderzoek van justitie naar de fraude loopt nog steeds. G. werd in 2011 na drie maanden voorarrest door de rechtbank op persoonlijke gronden vrijgelaten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg liet in 2012 weten ondanks de ernst en omvang van de verdenkingen geen tuchtzaak tegen hem aan te spannen om hem eventueel uit zijn vak te zetten. “Als hij fraude zou hebben gepleegd, wil dat nog niet zeggen dat hij geen goede psychiater is”, aldus een woordvoerster van de inspectie destijds.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top