HRM

Slotervaartziekenhuis schrapt 137 fte

Het Slotervaartziekenhuis brengt het aantal fte (fulltime-equivalent) terug van 1.100 naar 963. Het Amsterdamse ziekenhuis maakte eerder deze week al bekend dat er ontslagen zouden vallen, maar nog niet hoeveel.

Tachtig fte’s worden boventallig verklaard. De overige banen verdwijnen door natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. Het is nog niet bekend hoeveel mensen door de ontslagronde worden geraakt, zegt Hans Dorrestein, woordvoerder van het Slotervaartziekenhuis, tegen Skipr. Over welke organisatie-onderdelen worden getroffen wil het ziekenhuis nog geen uitspraak doen.  Bovendien kan het eventueel nog veranderen in de overleggen die gevoerd worden, zegt Dorrestein. De directie van het Slotervaartziekenhuis is in overleg met de vakbonden en de Ondernemingsraad om het reorganisatieproces volgens de juiste adviestrajecten en procedures te laten verlopen.

“Op dit moment in het reorganisatieproces zijn alleen de functies bekend die boventallig zijn. De personele invulling zal na afronding van de adviestrajecten zijn beslag krijgen”, meldt het ziekenhuis in een persverklaring. Wanneer de personele invulling bekend is, wordt pas bekend hoeveel mensen het treft.

8 miljoen bezuinigen

Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt op jaarbasis 8 miljoen euro te bezuinigen. Dit komt met name doordat de transitiefinanciering wegvalt. Deze vangnetmaatregel werd bij de invoering van de prestatiebekostiging voor de duur van vier jaar ingevoerd om ziekenhuizen te beschermen tegen te grote financiële schommelingen.

Naast het schrappen van banen gaat het ziekenhuis besparen door een deel van het gebouw te verhuren. Daarnaast treedt het ziekenhuis in gesprek met leveranciers om korting te krijgen. “Met de drie maatregelen bezuinigt het ziekenhuis dit jaar nog 8 miljoen euro”, zei Loek Winter eerder deze week tegen Skipr.

Aysel Erbudak start rechtszaak

Vrijdag werd bekend dat ex-directeur Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis weer een rechtszaak begint tegen het ziekenhuis en de voormalige eigenaren. Volgens de woordvoerder staan de ontslagen los van eventuele rechtszaken. De reorganisatie hangt volgens hem wel samen met de overname van het ziekenhuis door de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter. (Skipr / ANP)

0 Reacties

Top