HRM

'Zorgmedewerkers gaan dinsdag weer actie voeren'

Dinsdag voeren zorgmedewerkers in tweehonderd verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland actie. De acties variëren van eenminuutacties tot werkonderbrekingen van meerdere uren.

Dit meldt vakbond Abvakabo FNV op de website. In Den Haag vindt een centrale actie plaats. Bij deze actie zullen onder andere Tweede Kamerleden Emile Roemer (SP), Linda Voortman (GL) en Fleur Agema (PVV) aanwezig zijn. De politici krijgen de duizenden bezwaren tegen de nieuwe cao die zorgmedewerkers afgelopen weken ophaalden overhandigd. Op veel plekken in het land komen lokale politici de zorgmedewerkers steunen, aldus de vakbond.

Werkdruk

De nieuwe cao doet volgens de vakbond niets doet aan de grote problemen in de zorg, zoals de hoge werkdruk in de verpleeghuizen waardoor de kwaliteit van de zorg onder druk staat of de loondump in de thuiszorg. Bovendien is de loonsverhoging van 0,77 procent te mager. 

Omvang

Ook begin februari waren er acties. Toen zouden medewerkers van honderd verpleeg- en verzorgingshuizen het werk hebben neergelegd. ActiZ trok de omvang van de acties in twijfel.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

koster

16 maart 2014

Blijft toch verbazen. Abvakabo sluit met BTN akkoord (althans dat moeten we dan geloven,want nog nooit tekst v akkoord gezien) en spreekt 0% (ja echt 0%) structurele loonstijging af. ActiZ sluit met 3 bonden 1,2% structureel af. En 1. Ze kunnen dus niet rekenen bij abvakabo en 2. Ze voeren actie tegen de verkeerde CAO. Wie kan het nog volgen?

Boers

16 maart 2014

Beste Aad Koster, lezen en luisteren is niet uw sterkste kant. Zorgmedewerkers voeren actie voor meer dan alleen een loonsverhoging. Waar het vooral om gaat is de kwaliteit van zorg waar zij zich druk om maken. De hoge werkdruk, doorgeslagen flexibilisering en steeds wisselende gezichten zetten de kwaliteit van zorg verder onder druk. Daarnaast heeft ABVAKABO met BTN een minimale beloning voor de thuiszorg afgesproken die de race naar de bodem moet stoppen. Waar uw akkoord niks aan deze problemen doet en het enige punt waar uw trots op bent de loonsstijging van 1,2 % is, moet u zich toch wel gaan schamen. Dit zit onder de inflatie en onder de ova-ruimte. Moet u niet eens echt met de actievoerende zorgmedewerkera gaan praten? Want u heeft werkelijk geen idee wat er speelt. Ik wens de zorgmedwerkers veel succes.

Putin

16 maart 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 16-03-2014 18:08.

Anoniem

16 maart 2014

Wanneer wordt de overheid wijs....Ik hoop dat de kopstukken die dit op hun geweten hebben, nóóit hulp krijgen als zij er aan toe zijn! Dat zal ze inzicht geven maar ja, te laat! En zo vergaat het vele ouderen! Wat een stelletje mafketels hebben we toch in onze regering! Totaal Géén gevoel! Als ze maar hun salaris krijgen! Daarna is een grote leegte!

Van Doorn

17 maart 2014

Schelden doet geen zeer heb ik van mijn moeder geleerd, maar het lost ook niks op. Dat de zorg verandert is zeker. Meer technologie vraagt minder inzet van menskracht, meer innovatie maakt het werk leuker, zwaar werk kan steeds slimmer overgeomen worden door nieuwe methoden. Wat uniek is aan zorg, niet alleen aan zorg voor ouderen, is de manier waarop de menselijke factor verschil maakt. Als we blijven ruzien over hoe erg het is vergeten we werk te maken van wat al kan. De beweging Andere handen nodigt medewerkers uit de zorg uit om zelf ook mee te werken aan andere zorg.
Vandaag starten brengt morgen al resultaat. Dat niet alle zorg publiek gefinancierd blijft worden is uit te leggen en dat gebeurt ook. Dat nieuwe diensten steeds bereikbaarder worden voor grote groepen is ook zo. Dat veranderen ook pijn doet, is ook waar. Maar ik tref niemand aan die deze pijn niet eerlijk en naar draagkracht wil verdelen. Met de Staatssecretaris voorop die met engelengeduld blijft uitleggen. Tegen zijn, medewerkers niet meenemen in de ontwikkeling en hen niet toerusten voor hun rol in de vernieuwende zorg, slechts dreigen dat alles slechter wordt, dat lost niets op.
Ik nodig alle actievoerders van harte uit om deel te gaan nemen aan de beweging Andere handen. Zet eigen kracht, goede ideeen en visie om in daadkracht. Dan krijgt samenredzaamheid en meer zelfregie naar vermogen inhoud. Als verpleegkundige weet ik dat niet iedereen altijd meteen naar eigen vermogen wil of kan zorgen. Ik weet ook dat professionele coaching om weer naar vermogen mee te gaan/blijven doen veel brengt.

De Vos

17 maart 2014

Hahaha, Actiz zegt dat abvakabo niet kan tellen... Ik meen me nog een actiedag van vorige maand te herinneren waarbij actiz niet verder kwam dan zes acties, terwijl ik honderd acties op Twitter voorbij zag komen. Ik heb meer vertrouwen in de rekencapiciteiten van abvakabo dan in die van actiz.

Top