Tech

HIMSS beloont ZGT om veilige ict

HIMSS beloont ZGT om veilige ict

De Amerikaanse zorg-ict-organisatie HIMSS heeft ZGT een prestigieuze erkenning gegeven voor de veiligheid van de zorg-ict. Dat meldt Ziekenhuisgroep Twente in een persbericht.

ZGT heeft stage 6 behaald op de schaal van EMRAM. Dat is de op een na hoogste onderscheiding voor de automatisering in de zorg. Freddy Bekken, manager ICT is blij met de erkenning. “Het toont aan dat we over hoogwaardige zorg-ict beschikken waarmee we een grote bijdrage leveren aan de patiëntveiligheid en aan de kwaliteit van zorg.”

Pluspunten

Naast ZGT hebben nog zeven Nederlandse ziekenhuizen dezelfde stage 6-erkenning voor hun software. HIMSS besloot tot de erkenning van ZGT over te gaan na een inspectie door een internationaal team. Zij beoordelen dat ZGT aan de standaarden voldoet. Bij stage 6 gaat het onder meer om medicatieveiligheid. Het systeem moet interacties tijdens het voorschrijven door de specialist signaleren en laten accorderen door de apotheker. De inspecteurs roemden ook het gebruik van digitale registratie aan bed dankzij verplaatsbare computers en de wijze waarop ZGT klinische beslisondersteuning inzet.

HIMSS

HIMSS is een Amerikaanse niet-winstgedreven organisatie die zich richt op verbetering van de gezondheidszorg door optimale inzet van ICT. De organisatie deelt zorginstellingen in op één van acht niveaus, nul tot en met zeven. HIMSS kijkt daarbij met name naar de werking van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en de integratie met andere systemen bij onder meer de laboratoria, radiologie, cardiologie en de intensive care.

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vond de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr was dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS. Wij bieden u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top