HRM

'Stel decentralisatie een jaar uit'

Linda Voortman (GroenLinks) wil dat er minimaal een jaar zit tussen de besluitvorming over de decentralisatie en de invoering. De invoering moet worden uitsteld naar 1 januari 2016.

Ze pleitte hiervoor tijdens het zorgdebat dat de gezamenlijke beroeps- en brancheverenigingen vorige week in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag hielden. 

Genoeg tijd

Voortman:  "De Tweede en ook de Eerste Kamer moeten nog een besluit nemen. Wanneer je dit soort taken overdraagt, moet er genoeg tijd zitten tussen de besuiitvorming en de invoering. Dat hebben we jaren geleden al gezegd, maar nu wordt de tijd steeds korter."

Ongelukken

Er worden volgens haar nu al tijdelijke contracten opgezegd en zorgmedewerkers ontslagen omdat zorginstellingen niet weten waar ze aan toe zijn. "Het kabinet houdt te halsstaring vast aan de datum van 1 januari 2015. We moeten gewoon eerlijk toegeven dat dat niet gaat lukken. Als het kabinet echt vasthoudt aan 1 januari 2015, gaan er ongelukken gebeuren. Het gaat om hele kwetsbare mensen en om heel veel mensen die hun brood verdienen in deze sector."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top