ACTUEEL

MST wordt niet vervolgd voor fouten neuroloog

Het voormalige bestuur van het Medisch Spectrum Twente (MST), waar de omstreden en tot 3 jaar cel veroordeelde neuroloog Ernst Jansen werkte, wordt niet vervolgd. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag weten. Volgens het OM heeft het onderzoek geen vermoedens van stafbare feiten opgeleverd.

 

Enkele ex-patiënten van de neuroloog hadden aangifte gedaan wegens “het medeplegen van mishandeling” tegen het Twentse ziekenhuis, de Stichting Medisch Spectrum Twente en voormalige bestuurders. Zij hadden volgens de patiënten moeten ingrijpen toen de ex-neuroloog bij het MST werkte en jarenlang ernstige fouten maakte met zeer ernstige gevolgen voor verschillende patiënten.

De voormalig patiënten probeerden een paar jaar geleden al het ex-bestuur voor de rechter de krijgen, maar ook toen hield het OM dat af.

Begin dit jaar is Jansen tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar het OM en hij gingen daartegen in beroep. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Sophie Hankes vz SIN-NL

18 maart 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 18-03-2014 14:34.

Top