HRM

WijkLeerbedrijf Groningen Selwerd van start

Bewoners van de wijk Selwerd in Groningen kunnen vanf september met hun informele zorgvragen terecht in het Wijkleerbedrijf. Ze worden geholpen door stagiairs van het Alfa-college.

Hiervoor is eind vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend door de Gemeente Groningen, Alfa-college, ZINN en Calibris. Een WijkLeerbedrijf is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs, vrijwilligersorganisaties en woningbouwverenigingen in een wijk.

Stageplaatsen

Het doel is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar betaalde arbeid. Daarnaast worden stageplaatsen gerealiseerd voor studenten op mbo-niveau 1 en 2 in de sector zorg en welzijn.

Oriënteren

In het WijkLeerbedrijf ondernemen de studenten activiteiten voor de wijk en haar bewoners. Ze richten zich daarbij op niet-geïndiceerde zorg- en ondersteuningsvragen. Hierdoor kunnen ze zich oriënteren op kansrijke beroepen in de zorg.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra - ZorgSteedsBeter

21 maart 2014

Dit lijkt mij een prachtvoorbeeld van cocreatie onder betrokkenen als voorbeeld voor een WMO-invulling!

Boersema

21 maart 2014

@MaukvanHeemstra bedankt voor het compliment! Het is inderdaad een heel mooi voorbeeld en we hopen dan ook dat er nog vele mogen volgen. Jong helpt oud en oud helpt jong!

Top