ACTUEEL

'Gemeenten ontberen randvoorwaarden voor transitie"

In een groot deel van de gemeenten ontbreken de randvoorwaarden om de transitie per januari 2015 in goede banen te leiden. Dit stelt Paulus Lips, bestuurslid van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in gesprek met Skipr. “En dat is wel heel zorgwekkend”

“De transitie die per januari 2015 gaat komen biedt veel kansen op maatwerk in de buurt,” zo stelt Lips. “Dat is goed, maar om dit in goede banen te leiden, moet er nog wel heel veel gebeuren. Dan moet er tijd, geld en knowhow zijn bij de gemeenten om dit samen met de zorgverleners in de buurt te regelen. De afgelopen weken heb ik heel veel wethouders en raadsleden gesproken en daar ontbreekt het nog wel eens aan.”

Lips stelt dat er een aantal gemeenten zijn waar de voorbereidingen wel goed verlopen. “Er zijn succesverhalen en ik denk dat we daar ook veel van kunnen leren, maar je hebt ook wel veel gemeenten waar het gewoon nog echt niet loopt.”

Doodeng

Lips sprak na afloop van het afsluitende zorgdebat dat vorige week in Den Haag plaatsvond met Skipr waarin hij refereerde aan de uitspraken van parlementariers Arno Rutte (VVD) en Otwin van Dijk (PvdA). “Wat je vanavond hoorde: de VVD en PvdA vinden dat spannend en ik vind het eigenlijk doodeng, want het gaat wel om mensen.”

Bekijk hieronder het hele interview, waarin Lips ook nog spreekt over de verhouding tussen wijkverpleegkundige en huisarts vanaf 2015.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

19 maart 2014

met de introductie van het huidige zorgstelsel in 2006 gebeurde precies hetzelfde.
van Rijn stond daar ook aan de basis van en de politici stemden massaal voor. Een hoge rekening agv een vlucht 'naar voren"...

Top