ACTUEEL

Levenseindekliniek verleent 322 keer euthanasie

De Levenseindekliniek heeft sinds haar oprichting twee jaar geleden 322 mensen geholpen met hun verzoek om te sterven. Van deze mensen kregen er 205 euthanasie via de kliniek en 117 mensen stierven alsnog met hulp van hun eigen arts. Dat heeft de Levenseindekliniek donderdag laten weten.

De jongste persoon die euthanasie kreeg met behulp van de kliniek was 38 en de oudste was 101. Meer dan 1500 mensen deden een euthanasieverzoek. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 maart 2014

Nou het is dus stervensdruk maar dit kan veel beter georganiseerd worden door ook hier de vele verpleegkundigen in te zetten die veel goedkoper zijn dan artsen. Zo kan je er ook veel meer verdienen. Al dat ethische gezwam begint me de keel uit te hangen. Gewoon protocollen en die doen. De wens om te sterven zal alleen maar toenemen dus spring in dit gat zorgondernemers! Hier kan je nog echt wat omzet halen. Bovendien is het een markt die niet lastig zal doen als het op afrekenen aankomt. De nabestaanden hebben vaak geen oog voor de financiele afhandeling van de zaak dus een beetje creatief met de rekening valt niet eens op. Men zal er aan moeten wennen dat zorg ook zorg is voor de perfekte dood. Maar de beroepsbeoefenaren dienen daar wel voor betaald en de organisatie kan zo door investeren en groei is dan binnen handbereik.

Top