ACTUEEL

Eis tbs voor aanranding therapeute kliniek

Een vrouwelijke sociotherapeut is volgens het Openbaar Ministerie (OM) begin 2012 aangerand door een tbs'er in de Van Mesdagkliniek in Groningen. De aanklager eiste donderdag daarom opnieuw tbs met dwangverpleging tegen de 28-jarige man.

De jonge vrouw werd tijdens het luchten op de binnenplaats van achteren bij de keel gegrepen. Ze werd onzedelijk betast en kreeg klappen. Uiteindelijk wist ze met haar noodknop de beveiliging te alarmeren.

Misbruik

De rechtszaak tegen de tbs'er werd donderdag bijgewoond door zes beveiligers. De verdachte had al tijdens het transport naar de rechtbank gezegd 'te willen vechten'. Hij werd uit voorzorg met handboeien en een speciale buikriem de zaal in gebracht. De man ontkent het misbruik.

Volgens medepatiënten van de Van Mesdagkliniek en zijn behandelaars is de licht zwakzinnige man seksueel geobsedeerd en had hij het al eerder voorzien op de sociotherapeute. Hij is ontoerekeningsvatbaar en moet wat het OM betreft nu naar een speciale afdeling van een kliniek in een poging herhaling te voorkomen.

De rechter doet op 3 april uitspraak. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top