ACTUEEL

Overname LangeLand door Fundis van de baan

Overname LangeLand door Fundis van de baan

De overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer door investeringsmaatschappij Fundis is definitief van de baan. Vorige maand oordeelde het gerechtshof in Amsterdam al dat er te grote financiële risico’s waren bij de overname. Beide instellingen hebben daarop nader onderzoek verricht en zijn naar eigen zeggen tot de conclusie gekomen dat verder onderhandelen "geen perspectief" biedt.

Dat heeft LangeLand Ziekenhuis donderdag laten weten. Het ziekenhuis is momenteel in gesprek met een mogelijk nieuwe partner, heeft een perswoordvoerster aan Skipr bevestigd. “Binnen afzienbare tijd” wordt meer informatie hierover verwacht, meldt het ANP. “We proberen op niet al te lange termijn overeenstemming te bereiken”, zegt de woordvoerster tegen Skipr. “Dat wordt in de komende maanden, mogelijk zelfs eerder”. Het ziekenhuis wil de naam van de partij waarmee het in onderhandeling is pas noemen als ze uit het onderhandelingsproces zijn.

Overnamepartner

Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis leek vorig jaar gered toen Fundis, toen nog Vierstroom geheten, en de medische staf van het ziekenhuis aankondigden de zorginstelling gezamenlijk over te nemen. Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro's verlies. De impact dat Fundis het LangeLand niet overneem is op dit moment niet al te groot, volgens de woordvoerster. “Het ziekenhuis draait best goed, we schrijven ook weer zwarte cijfers. Maar we zijn wel op zoek naar een overnamepartner.”

Fundis

Het LangeLand was sinds medio 2013 in gesprek met Fundis over een overname. “De uitspraak van de Ondernemingskamer in februari jl. dat de overname van het LangeLand Ziekenhuis door Fundis op de geplande wijze geen doorgang kon vinden, bemoeilijkte de ophanden zijnde overname”, meldt het ziekenhuis in een persverklaring. (ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top