ACTUEEL

Apparaatje waarschuwt partner bij hartstilstand

Er is een nieuws apparaat beschikbaar voor hartpatiënten dat hun partner direct waarschuwt bij een hartstilstand. De Nachtwacht LUNA werkt met een ring die om de wijsvinger wordt gedragen, een basisstation en een partner remote. Het geeft heldere gesproken instructies en helpt bij de reanimatie.

Angst voor hart verstoort inslapen

Volgens de Stichting Hartpatiënten Nederland zijn mensen met  een zwak hart  vaak bang zijn om in slaap te vallen uit angst dat er opnieuw een probleem optreedt. Dit geldt ook voor de partners van deze hartpatiënten. “Het apparaatje zorgt ervoor dat zowel de hartpatiënt als de partner weer met een gerust hart en zonder angst kan gaan slapen”, zegt voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland.

Snel herkennen infarct vergroot overlevingskans

Elke week worden driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. In tachtig procent van de gevallen gebeurt dit thuis. Snelle en doeltreffende hulp is van levensbelang. De omgeving wordt vaak niet tijdig gealarmeerd waardoor hulp uitblijft of te laat komt. Uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat de meldkamer één op de drie hartstilstanden niet als zodanig herkent. Tijdige herkenning maakt de overlevingskans bijna drie keer zo groot.

Introductie van ADS's

De oprichters van Night Life Medical BV, de producent van de Nachtwacht LUNA, waren eerder betrokken bij de introductie van AED's in Nederland. Ook stonden zij aan de basis van het waarschuwingsysteem AED-alert (voorheen PAMS) dat op dit moment in diverse gemeenschappelijke meldkamers door heel Nederland gebruikt wordt en de overlevingskans bij een plotselinge hartstilstand heeft verdubbeld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

home loans

14 september 2011

Have no enough cash to buy a house? Worry not, because that is real to get the personal loans to work out all the problems. Hence get a commercial loan to buy everything you want.

Top