ACTUEEL

ZorgAccent slokt deel CaroCare op

Het Twentse ZorgAccent neemt een een groot aantal medewerkers en cliënten van CaroCare uit Vroomshoop over. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

ZorgAccent neemt in totaal 64 medewerkers van CaroCare Thuiszorg over. Villa de la Porte, een kleinschalige woonvoorziening in Almelo voor dementerende mensen, blijft in handen van de instelling. De villa werd twee jaar geleden opgericht.

Het initiatief voor de overname komt van CaroCare, zo blijkt uit het persbericht. Eigenaren Carolien Stoppkotte en Roland Vermeij spraken diverse zorgorganisaties en kozen uiteindelijk voor ZorgAccent. “Het aanzienlijk grotere ZorgAccent biedt meer perspectieven op de lange termijn voor de medewerkers en dankzij de overname krijgen cliënten een groter zorgaanbod,” aldus Stoppkotte en Vermeij.

Grootschaligheid

CaroCare werd elf jaar geleden opgericht als protest tegen grootschalige thuiszorgorganisaties. Dat de organisatie nu deels wordt ondergebracht bij ZorgAccent heeft te maken met veranderde marktomstandigheden. CaroCare had de afgelopen tijd last van de strengere regels voor inkoop van het Zorgkantoor, aldus de verkopende bestuurders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top