ACTUEEL

Inspectie straft Ruige Rus

Stichting Ruige Rus mag geen geneesmiddelen voor chemotherapie meer voorbereiden. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geoordeeld na een bezoek vorige week.

Tijdens het inspectiebezoek bleken bij Ruige Rus grondstoffen en geneesmiddelen aanwezig waar de stichting geen bevoegdheid voor heeft. Ook constateerden de inspecteurs dat de wijze waarop de geneesmiddelen werden bereid niet voldeed aan de geldende wettelijke eisen. Als gevolg van de misstanden was er acuut gevaar voor de volksgezondheid, zo stelt de Inspectie. Niet alleen verbood de IGZ de instelling om nog geneesmiddelen te bereiden. Ook namen de inspecteurs grondstoffen en geneesmiddelen mee.

Laatste hoop

Ruige Rus doet aan 'innovatieve' en experimentele geneeskunde, staat op de site van de stichting. De kliniek zegt hulp te bieden aan kankerpatiënten voor wie de reguliere geneeskunde geen therapie meer heeft. De stichting is gevestigd in Hilversum. Het ziekenhuis is in 2013 toegelaten door het ministerie van VWS. De instelling is opgericht door Wim Huppes, voormalig kankerpatiënt, opgeleid internist en schrijver. Tijdens zijn ziekteproces behandelde Huppes zichzelf met een experimenteel middel (dichloorazijn). 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Drs. de Vries

22 maart 2014

Medicijnen behoren gemaakt te worden door de reguliere farmaceutische industrie. Niet door cowboys. de ex rontgenoloog Winter en nu investeerder van het Slotervaart wil ook graag de markt op met eigen kanker medicijnen. Zonder enige kennis van zaken wil hij ook nog even flink verdienen aan de kankermedicijnen net als deze cowboy de ruige Rus.

Het glijdt de Inspectie door de vingers sinds de 'marktwerking'. Waarom doet de KPMG niets? Er moet zeer strenge wetgeving komen die het niet-apothekers of niet farmaceutische industrie verbiedt zich op deze markt te storten. Het gaat hier om de veiligheid van de patienten. De Inspectie moet ook maar eens doorgelicht worden lijkt het wel.

Top