ACTUEEL

WHO: geen ebolavirus in Conakry

Het ebolavirus lijkt zich vooralsnog niet te hebben verspreid naar de hoofdstad Conakry van het West-Afrikaanse land Guinee. Zondag zeiden functionarissen van de Verenigde Naties dat het dodelijke virus ook in de hoofdstad was vastgesteld, nadat het was opgedoken in het zuiden. Daar zijn 59 mensen overleden.

Volgens een woordvoerder van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn de testen in Conakry negatief op twee mensen die waren overleden aan een koorts die gepaard ging met bloedingen, berichtte de BBC maandag. Verscheidene virussen kunnen deze aandoening veroorzaken. Welk virus hier de boosdoener is, is onbekend.

Virus onbekend

Het virus verspreidt zich via contact met lichaamssappen van geïnfecteerde personen en is vaak dodelijk. Het ebolavirus veroorzaakt inwendige bloedingen, waarna de patiënt binnen enkele dagen overlijdt. Er bestaat geen medicijn of vaccin.

Het is de eerste keer dat Guinee is getroffen door een uitbraak van het besmettelijke virus. Het gaat om de grootste uitbraak in Afrika in 7 jaar. Gevreesd wordt dat het virus zich verspreidt naar Sierra Leone en Liberia. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top