ACTUEEL

Belgische comapatiënt zwaar mishandeld

Een 52-jarige Belg die al 18 jaar in coma ligt, is opgenomen in het ziekenhuis met zware verwondingen. Zijn kaak is op vier plaatsen gebroken evenals zijn oogkas. Volgens de behandelende arts moet de comapatiënt zijn mishandeld.

 

De politie in Sint-Niklaas is een onderzoek gestart na de melding van de arts van de eerste hulp. Personeel van het rusthuis waar de man werd verpleegd op een gesloten afdeling voor mensen met dementie, is ondervraagd, maar er wordt nog niemand officieel verdacht. Ook het rusthuis is een intern onderzoek begonnen. De patiënt zou naast de recente verwondingen ook nog ander letsel hebben dat al enkele weken oud is.

De familie van de patiënt reageert geschokt. “Wie doet nu zoiets vreselijks met een man die geheel weerloos is?", klinkt het dinsdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De familie hoopt dat de schuldige snel wordt gevonden en zwaar gestraft.

Op internet gaat een foto rond van de mishandelde comapatiënt. De man raakte destijds in een diep coma na een zwaar ongeval. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top