ACTUEEL

Nederlandse zorgaanbieders opnieuw in China

Opnieuw is een delegatie met zorgaanbieders en -ondernemers in China. Dat meldt de NVZ vereniging van ziekenhuizen op de website.

Het gaat om een handelsmissie van het ministerie van VWS naar Peking en Shanghai. Tijdens de missie staat onder meer patiëntveiligheid en logistiek centraal. Tijdens de trip zullen NVZ en het Shanghai Hospital Development Center (SHDC) een samenwerkingsovereenkomst tekenen. Het SHDC organiseert de ziekenhuiszorg in de regio rond de miljoenenstad. Beide partijen zullen voortaan kennis over het organiseren van ziekenhuiszorg delen. Ook zal SHDC in mei dit jaar Nederland bezoeken.

Delegatie

Vanuit de ziekenhuizen gaat het om vertegenwoordigers van Rijnland Zorggroep, Reinier Hage Ziekenhuis, Orbis groep en het Westfriesgasthuis. Dit jaar was er al eerder een zorggerichte handelsmissie naar China, die stond onder leiding van minister Edith Schippers (VWS). De zorgmarkt in China groeit snel. Met name de ouderenzorg in China moet zich nog ontwikkelen. De Chinezen kijken voor oplossingen graag over de grens, vooral ook naar Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top