Finance

Private Bergman Kliniek wil naar de beurs

De Bergman Kliniek, de grootste private keten voor cosmetische en verzekerde zorg in Nederland, wil naar de beurs om haar uitbreidingsplannen te kunnen financieren. Dit meldt het Financieele Dagblad dinsdag. Het zou de eerste keer zijn in Nederland dat een particuliere zorginstelling een beursnotering krijgt.

Uitbreidingsambities Bergman Kliniek

Met het geld dat de beursgang moet opleveren, wil de kliniek uitbreiden door vijf nieuwe vestigingen te openen. De Bergman kliniek heeft nu vijf klinieken met een verwachte omzet van 25 miljoen euro in 2009. De komende jaren wil de kliniek naar tenminste tien vestigingen, weet het FD. De kliniek kijkt daarbij ook buiten de landsgrenzen. In Duitsland onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid een cardiologisch centrum te openen.

Bewust geen private investeerder

Het alternatief van financiering door een private equity-partij vindt Malenstein onaantrekkelijk, zegt hij tegen het FD. "Private equity heeft een exithorizon van tussen de vier en zeven jaar. Dat kan leiden tot de verkoop van de hele onderneming, terwijl de familie er ook op de lange termijn volledig bij betrokken wil blijven."

Vergunningstelsel privéklinieken

De Bergman Kliniek was eerder deze week in het nieuws, door ervoor te pleiten dat de regering privéklinieken die aan plastische chirurgie doen, een vergunning moet opleggen, net als bij ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top