ACTUEEL

Philadelphia wil bijna 600 banen schrappen

Ondanks hevig verzet van de verzamelde vakbonden en de ondernemingsraad zet de raad van bestuur van Stichting Philadelphia Zorg het ingrijpende herstelplan voor de organisatie door. Er verdwijnen tegen de 600 fte, meldt dagblad De Stentor. Zo’n 80 fte's verdwijnen via gedwongen ontslagen en nog eens 450 tot 500 via natuurlijk verloop uit de werknemers in de directe zorg. Afgelopen november had Philadelphia het nog over 330 banen die geschapt zouden worden.

23 miljoen tekort

Volgens de raad van bestuur van Philadelphia moet snel worden ingegrepen. Het voortbestaan van Philadelphia staat op het spel, zegt bestuursvoorzitter Bram Troost in een verklaring aan het personeel. "Elke dag uitstel betekent meer financiële schade en meer problemen om op te lossen."
De financiële situatie bij Philadelphia is al maanden ernstig. De organisatie komt 23 miljoen tekort. Het eigen vermogen zou in 2008 zijn gedaald van 37 miljoen naar nog geen half miljoen euro.

Platgooien

De landelijke Participatieraad en de landelijke Cliëntenraad steunen de directie. De vakbonden en de ondernemingsraad hebben tot nu toe geweigerd hun handtekening onder het plan te zetten. Ze willen betere waarborgen voor personeel en cliënten. Op initiatief van AbvaKabo en Nu '91 komen er volgende week regionale actiebijeenkomsten in het hele land. "We kunnen de boel niet platgooien, want dat zou de cliënten van Philadelphia te veel treffen, maar we willen wel een heel duidelijk signaal afgeven dat het zo niet kan."
Lees verder in De Stentor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top