ACTUEEL

VUmc sluit OK’s na stijging wondinfecties

Het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam heeft uit voorzorg vier operatiekamers laten sluiten. Er waren signalen dat het aantal wondinfecties na operaties was gestegen. Het VUmc hield er rekening mee dat er iets mis was in de ruimtes, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Ok’s twee weken gesloten

De operatiekamers zijn al ongeveer twee weken dicht, zo bevestigde een woordvoerder dinsdag in Spits!. De OK’s gaan waarschijnlijk eind deze week weer open. De sluiting heeft geen gevolgen gehad voor de medische zorg aan patiënten. In totaal heeft het VUmc zestien OK’s. Daarnaast is het in de zomer rustiger in het ziekenhuis.

Motmugjes door bouwwerkzaamheden

Toen het VUmc de gesloten operatiekamers onderzocht, bleken daar wel motmugjes te zitten. Die veroorzaakten echter niet het verhoogd aantal wondinfecties. De beestjes zijn waarschijnlijk in de ruimtes terechtgekomen door de bouwwerkzaamheden die nu in het ziekenhuis plaatsvinden.

Inmiddels is er geen sprake meer van een verhoogd aantal infecties. Het blijft onduidelijk wat de oorzaak van de stijging was. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top