ACTUEEL

Personeel zorggroep klaagt over gesjoemel

Personeel van de Zorggroep Helmond heeft de afgelopen jaren op instigatie van de eigen directie meer zorg gedeclareerd dan in werkelijkheid werd geleverd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad op basis van anonieme verklaringen van (ex)werknemers.

Volgens betrokkenen maakte Zorggroep Helmond misbruik van kwetsbare mensen. De in 2011 opgerichte Zorggroep levert begeleiding, ondersteuning en huisvesting aan zo’n zeventig jong volwassenen met een psychiatrische of verstandelijke beperking in Helmond, Eindhoven en Deurne. De beloofde zorg werd veelal bekostigd met persoonsgebonden budgetten die beheerd werden door een stichting die geleid werd door een familielid van directeur Dursun Altun.    

Papieren uren

Een medewerkster zegt in het Eindhovens Dagblad dat ze maandelijks tot 300 'papieren uren' maakte. "Toen er in november controle van het Zorgkantoor was aangekondigd, moesten we al die overzichten gaan aanpassen en weer door de cliënten laten ondertekenen”, aldus de vrouw. “Wie weigerde kon zijn sleutel inleveren. Veel cliënten uit deze groep hebben een laag iq, ze snappen het niet. Dus tekenen ze maar."

Onzin

Directeur Altun noemt de beschuldigingen in het ED “de grootste onzin”. "We zijn een jonge organisatie die nog in ontwikkeling is”, zegt Altun in de krant. “We hebben fouten gemaakt, maar ik ben geen oplichter." Hij benadrukt dat het laatste halfjaar er een 'kwaliteitsimpuls' is ingezet. Het CZ Zorgkantoor, de uitkerende instantie voor AWBZ-geld in de regio, begin november kreeg de Zorggroep 'verbeterpunten' voor de administratie opgedragen. CZ gaat dit jaar extra controleren, laat een woordvoerster tegenover het ED weten.

 

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 maart 2014

Waar wordt er niet gesjoemeld?Lachwekkend gewoon. Sjoemelen is oonderhand de norm en wie niet meedoet ligt eruit bij dit krankzinnig geworden gekkenhuis dat zich een democratie waant.
De grootste schoften staan aan het roer en steken elkaar dikke veren in het achterste.

Anoniem

1 april 2014

Zorggroep Helmond is niet de enige hoor! AWBZ instellingen zoals Philadelphia s Heeren Loo en Pluryn doen het ook. Minder zorg leveren dan waar de client recht op heeft. Geld gaat op aan management en bureaucratie. Voor de inspectie wordt mooi weer gespeeld, maar daarbuiten is het onverantwoord!

Merel de Vries

1 april 2014

#3 Precies zoals u zegt. En niemand die er wat aan doet. Ach de hele zorgwereld is nog nooit zo corrupt geweest. Het begint al onderling bij de specialisten. Elke specialist weet wel iets on 'proffesioneels' van een collega en met die wetenschap houden ze elkaar in de tang. En zo voorbeeldgroep zo hele sector. Managers gaan er als slangen tussendoor en ontkomen en de IGZ denkt dat de boel in orde is. Er is geen hoop meer voor ons land.

Denk er sterk over te emigreren.

DGo

1 april 2014

Dursun Altun, is hij soms een neef van Aysal?

Ozglu

1 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 02-04-2014 16:58.

Anoniem

1 april 2014

Hallo
Ik heb bij zorggroep helnond gezeten
Ik ik moest altijd uuren tekene
Nu zie ik dit op in internet
En moest 2/3 weeken geleden uuren onder tekenen en paar daagen laater moest ik nog een uuren lijst onder tekene ik zij waarom moet ik die npg een kerr onder tekene zegt begleiding er is een foud gemaakt bij de uuren dus wij hebben die nu aan gepast ik zeg oke en nu lees ik dit dus der klopt iets niet

Top