HRM

'Ook oproepcontract moet worden opgezegd'

'Ook oproepcontract moet worden opgezegd'

Als een oproepkracht na een bepaalde periode niet meer wordt opgeroepen, staat dit gelijk aan ontslag. De oproepkracht kan aanspraak maken op het aantal uren dat gemiddeld in de afgelopoen drie maanden is gewerkt.

Dit werd onlangs bevestigd in een zaak bij de kantonrechter in Amsterdam. In de zaak besloot een werkgever een oproepkracht met een oproepovereenkomst van een jaar na vier maanden al niet meer op te roepen. De oproepkracht stapte naar de rechter omdat zij vond dat ze op grond van het zogenoemde rechtsvermoeden recht had om gemiddeld 23 uur per week opgeroepen te worden. Ze wilde deze uren doorbetaald krijgen tot het einde van haar contract.

Loondoorbetaling

De rechter bevestigde dat de oproepkracht een beroep kon doen op het rechtsvermoeden. Dit betekende dat zij recht had op loondoorbetaling voor het aantal uren dat zij gemiddeld de afgelopen drie maanden had gewerkt.

Ontslagvergunning

Als de werkgever niet meer met de oproepkracht wilde werken, had hij hiervoor een ontslagvergunning moeten aanvragen bij UWV. Aangezien hij dit niet had gedaan, was de werkgever loon verschuldigd tot het einde van de oproepovereenkomst. (bron: Rendement).

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 april 2014

Klasse van deze tijdelijke oproepkracht! Dit gaat grote gevolgen hebben voor de talloze privé klniekjes en ZBCtjes waar zeer veel oproepkrachten werken. Voor je het weet wordet je eruit gezet en de verzekerdheid van inkomen kan niet tippen aan een vaste baan bij de reguliere ziekenhuizen. het wordt tijd dat ZBC's en privé klinieken worden teruggedraaid want werknemers zijn nagenoeg rechteloos als het moeilijk gaat met de droom-onderneming.
Terugdraaien kabinet al die mislukte pogingen van zorgondernemers om de markt te annexeren voor hun eigen ego en bankrekening!
Overigens ging het in deze zaak om een IT bedrijf die ook de zorg zien als een vette worst.

Top