ACTUEEL

Almeerse sjoemelde 'in belang van kinderen'

De Almeerse Yvonne B. van de failliete stichting Vrienden van Tom zegt fraude met pgb-gelden te hebben gepleegd uit medelijden met de kinderen waarvoor ze zorgde. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van verklaringen voor de rechtbank.

Volgens B. zou er in het door haa ropgezette opvanghuis voor moeilijk opvoedbare kinderen vaak te weinig geld voor eten zijn, omdat instanties te laat geld overmaakten. Het OM vervolgt de vrouw voor het verduisteren van 700 duizend euro aan pgb-gelden. Zelf zegt Yvonne B. dat alles is besteed aan zorg voor de kinderen in crisisopvang, maar dat ze het administratief fout heeft aangepakt. Zo waren er valse facturen en gebruikte ze veelvuldig haar eigen privérekening voor zorggelden van anderen. Ook werd pgb-geld dat over was van het ene kind, gebruikt voor een ander kind.

Benefiet

De zaak rond  Yvonne B. deed veel stof opwaaien mede vanwege een groot benefietevenement in de Heineken Music Hall, waar internationale en nationale sterren belangeloos aan meewerkten. Naast de 46-jarige Almeerse is ook een 34-jarige stichtingsgenoot verdachte in de zaak. Ze vergaarden het enorme bedrag door onder meer ‘adviezen’ over omgang met pgb-gelden te geven aan andere ouders. Maar ook met de verkoop met een boek over B’s zoon Tom. De stichting ’Vrienden van Tom’ werd vorig jaar failliet verklaard.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top