HRM

Ziekenhuis en Ambulancezorg combineren opleiding

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en AmbulanceZorg Limburg-Noord leiden sinds kort samen verpleegkundigen op.

Verpleegkundigen worden opgeleid om zowel bij de AmbulanceZorg als op de SpoedEisende Hulp van het ziekenhuis te werken. Ze leren vanuit beide organisaties en ze zijn bij beiden inzetbaar. Verpleegkundigen van de SEH worden opgeleid tot ambulanceverpleegkundige en andersom.

Beide organisaties

Vervolgens gaan zij afwisselend in beide organisaties werken. De opleidingen vinden plaats in samenwerking met het MUMC Maastricht voor de SEH opleiding en de Ambulance Academie voor de Ambulance opleiding.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

kritiese nood

10 april 2014

Dat is schrikken. Vroeger was dus niet alle s zo slecht als gedacht wordt. Vroeger stond er al een ambulance bij het ziekenhuis. Die werd weggehaald. Verpleegkundigen van de eerste hulp reden vroeger mee met de ambulance. Mocht ook niet meer en ze moesten binnen blijven. Nu worden zaken weer teruggedraaid. De ambulance is weer bij het ziekenhuis. De verpleegkundigen van het ziekenhuis rijden weer mee. Moeten ze niet eerst eens beter gaan nadenken over de gevolgen van veranderingen voordat ze ze invoeren om te voorkomen dat we later weer goede zaken moeten herinvoeren??? Hoeveel patiënten zijn ondertussen gedupeerd van die blijkbaar toch niet optimale zorgverlening de laatste jaren???

Top