HRM

ASS'ers opgeleid tot softwaretester

Centric en ITvitae gaan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) een kans bieden op een carrière in de IT. Ze krijgen bij Centric een opleiding tot testprofessional. ITVitae begeleidt ze vervolgens naar een baan.

Onlangs zijn elf ASS'ers gestart met hun opleidingstraject. De cursisten worden in een trainingsprogramma van zes maanden door Centric opgeleid tot softwaretester. De opleiding bestaat uit gecertificeerde (maatwerk)trainingen en theorie- en praktijktoetsen. Daarnaast is er aandacht voor de sociale en communicatieve vaardigheden van de deelnemers.

Geschikt

Mensen met ASS zijn in veel gevallen analytisch sterk, goed met structuur, zeer gefocust, betrouwbaar én intellectueel. Deze eigenschappen dragen ertoe bij dat ze vaak zeer geschikt zijn als tester. In de praktijk blijkt het voor deze groep echter lastig om passend werk te vinden.

Stabiele omgeving

Accountmanager Test & Security Professionals Anne de Korte van Centric: “Behalve het bieden van een opleiding stellen we ook stageplekken beschikbaar en bereiden we de deelnemers goed voor op de TMap- en ISTQB-examens die zij moeten afleggen. We begeleiden de kandidaten persoonlijk en stellen alles in het werk om een zo stabiel mogelijke en vertrouwde omgeving te creëren.”

Vast dienstverband

ITvitae biedt de cursisten bij het succesvol doorlopen van de opleiding een vast dienstverband. De deelnemers worden onder begeleiding gedetacheerd of werken binnen op afstand aan opdrachten voor de overheid en het bedrijfsleven.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 april 2014

Waar liggen deze bedrijven? Ook in Zuid-Limburg? Ik hoop hier ook op.

van Veldhuizen

7 april 2014

Top!
Focus op wat mensen wel kunnen naast postieve aandacht voor zaken waar ze minder goed in zijn.

Top