Tech

'Medicijnrobot in supermarkt Wilnis succes'

De medicijnrobot in de C1000 in Wilnis wordt intensief gebruikt. De robot trekt veel mensen naar de winkel.

Dat zegt eigenaar Erik Suyten van de C1000 tegen AD/Groene Hart. Volgens de ondernemer reageren klanten enthousiast. 'Het gaat soms ook om heel normale medicijnen, zoals herhaalrecepten voor de pil. De medicijnen komen in een plastic zakje uit de automaat, dus anderen kunnen niet zien welke medicijnen iemand gebruikt. Dat is zelfs beter dan bij de apotheek, want daar krijg je geen zakje meer mee", zegt Suyten.

Ouderen

Volgens apotheker Yvonne Jordan meldden zich vooral de eerste weken veel klanten zich via het inschrijfformulier. 'Er werd eerst gedacht dat het vooral voor ouderen een oplossing zou zijn, omdat zij niet makkelijk naar de apotheek in Mijdrecht kunnen komen. Maar denk ook aan mensen die overdag werken. De supermarkt is ook 's avonds open', concludeert zij.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Yolanthe H.

3 april 2014

Tja als de initiatieven niet uit de medische ondernemingen wereld komen regelen de supermarkten zelf wel deze leuke bijverdiensten. Succes C1000, je zet alle zorgondernemers met anl hun overbodige universitaire kennis geweldig voor lul hiermee. TOPPIE! Dit is de neiwue apotheek van de toekomst en C1000 heeft als eerste in Nederland dit vernieuwende concept bedacht! Je hebt gewoon geen apothekers nodig maar gewoon een goedlopende supermarkt keten. Dat ze alle apothekers wegvagen in heel de EU. Bovendien hebben wij nu ook kans op een baan bij C1000. Twee apothekers assistenten die blij zijn met C1000 en weer toekomst hebben!!!!!!!

Jaspers

4 april 2014

Mooie arbeidsbesparende Innovatie die de zorg dichter bij de patiënt brengt en de zelfredzaamheid vergroot.

Het is goed om je bij elk zorgproduct na te denken of die wel in een ziekenhuis, apotheek, instelling etc. moet plaatsvinden, of dat die gewoon thuis, online of in desnoods in de supermarkt kan worden aangeboden en welke innovaties daarvoor nodig zijn.

Anoniem

6 april 2014

Weg met de ziekenhuizjes en de specalisten. Hebben ze nog niet genoeg huizen? Zijn 3k doden p j niet wat veel? Bij C1000 is nog geen 1 dode mannetje gevallen! En de cassiers praten tenminste over dingen die egt belangrijk zijn in plaats van potjespolders. Laten we de hele zorgwereld afschafen. Zonder ziekenhuizjes kan je ook oud gaan.
Nou maar hopen dat AH en de Plus ook meegaan in de nieuwe zorgdenken.

Top