Tech

Technologische instituten bundelen krachten

CTMM en TI Pharma gaan verder als één organisatie voor publiekprivate samenwerking voor innovaties in de gezondheidszorg.

De fusie is het antwoord op de toenemende verwevenheid van geneesmiddelen en medische technologie. Door samen te werken komen medische innovaties volgens de organiaties versneld ten goede aan de gezondheid en welvaart van onze samenleving.

Versnellen

CTMM en TI Pharma komen voort uit de innovatieprogramma’s die voor 50 procent uit de aardgasbaten (FES) en voor 50 procent door bedrijven en kennisinstellingen gefinancierd zijn. CTMM zet zich in voor nieuwe technologische ontwikkelingen in de moleculaire diagnostiek en beeldvorming, waarmee een vroegtijdige diagnose en een op het individu afgestemde behandeling mogelijk wordt. TI Pharma richt zich op het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Ambitie

De fusie tussen CTMM en TI Pharma sluit aan bij de ambitie van Topsector Life Sciences & Health (LSH) om focus aan te brengen in de Nederlandse publiekprivate onderzoeksagenda. Ook speelt de fusie in op de kansen die Europa biedt voor het opzetten van krachtige publiekprivate samenwerkingsverbanden gericht op de zogenoemde Grand Challenges.

Merknaam

De nieuwe organisatie zal zowel in Leiden als in Eindhoven gevestigd blijven en zal zowel de merknaam TI Pharma als de merknaam CTMM blijven voeren. De fusie is per 1 januari 2015 volledig afgerond.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top