Finance

FNV doet oproep aan onderhandelaars over zorg

Bij de onderhandelingen over de rijksbegroting van komend jaar moet de zorg met stip op één komen. Die oproep doet Abvakabo FNV maandag aan de onderhandelaars in politiek Den Haag.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zit maandag voor het eerst met de financieel specialisten van de regeringspartijen VVD en PvdA en die van de 'bevriende oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP om de tafel om te praten over de begroting voor volgend jaar.

Noodverbanden

Volgens voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV zien "verschillende partijen, zoals de PvdA, in dat 3 miljard bezuinigen op de langdurige zorg te ver gaat. Dat juichen wij toe." Zij waarschuwt wel voor noodverbanden.

Veel zorgtaken worden overgeheveld van het Rijk naar de gemeenten. Sommige partijen, zoals PvdA, ChristenUnie en SGP, pleiten voor extra geld om die overheveling soepel te laten verlopen. Abvakabo FNV pleit voor minstens een jaar uitstel, zodat gemeenten tijd krijgen om zich voor te bereiden.

Gedwongen verhuizingen

De vakorganisatie, die vreest dat veel zorgmedewerkers hun baan zullen verliezen, presenteert maandag plannen die volgens haar beter zijn voor de zorg voor ouderen en gehandicapten. Ook vindt ze dat gedwongen verhuizingen van ouderen moet stoppen, ,,zeker zo lang de thuiszorg niet op orde is''. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 08-04-2014 10:26.

Top