ACTUEEL

Ouderen vaker slachtoffer van brand

Het aantal ouderen dat om het leven komt door brand neemt toe. In de eerste drie maanden van dit jaar overleden acht mensen van 65 jaar of ouder door brand in een gebouw. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er twee. Dat meldde Brandweer Nederland dinsdag.

In totaal stierven dit jaar al 20 Nederlanders door brand, ruim twee keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2013. Toen waren het er negen.

Zelfstandig wonen

De organisatie verwacht dat het aantal brandslachtoffers onder ouderen alleen maar zal toenemen. Dat komt omdat mensen gemiddeld ouder worden en steeds langer zelfstandig blijven wonen. "Onze brandweerkorpsen richten zich al jaren op zorginstellingen waar ouderen wonen", aldus René Hagen van de Brandweeracademie. "Vergeetachtigheid, niet weten wat te doen bij brand en niet meer zelfstandig kunnen vluchten; dat kunnen belangrijke oorzaken zijn die wij verder gaan onderzoeken."

In heel 2013 overleden in ons land in totaal 53 mensen door brand, een stijging vergeleken met de jaren ervoor. "Tot 2 jaar geleden was er juist een daling van het aantal doden. Die trend zet zich helaas niet voort en dat is zorgelijk." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top