ACTUEEL

Betere controle apotheker op medicijngebruik

Apothekers gaan beter opletten bij patiënten die meerdere medicijnen gebruiken. Vanaf volgend jaar volgen ze een standaardprocedure om te kijken of die middelen veilig naast elkaar kunnen worden gebruikt.

Minister Edith Schippers van VWS heeft daarover afspraken gemaakt met de apothekers en andere partijen die betrokken zijn bij de farmacie. De bewindsvrouw heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Apothekers moeten vooral zorgverlener zijn en in nauw overleg met onder anderen huisartsen patiënten informeren, begeleiden en ondersteunen bij het beter gebruiken van hun geneesmiddelen.

Samenhangende zorg

De partijen willen verder onder meer de prijzen van medicijnen inzichtelijker maken en de ict-systemen bij de apotheek verbeteren. Ze vinden dat er daarnaast nog landelijk afspraken moeten worden gemaakt over een betere elektronische uitwisseling van gegevens en over de inhoud van de opleidingen. Schippers zal binnenkort met de sector overleggen over die opleidingen. Met het hele pakket aan maatregelen zal volgens haar "meer samenhangende zorg aan de patiënt kunnen worden geleverd". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top