ACTUEEL

Noodklok over steeds minder obducties

In twintig jaar tijd is het aantal medische obducties meer dan gehalveerd. De Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) maakt zich daar zorgen over.

 Onderzoek is nodig om vast te stellen of patiënten onnodig zijn overleden, stelt de vereniging zaterdag in het VPRO-radioprogramma Argos.

Toetsbaar

Twintig jaar geleden zijn er ruim 9.800 obducties uitgevoerd, vorig jaar nog maar bijna 3.800, becijfert de NVVP. Obductie maakt de behandeling van artsen in ziekenhuis toetsbaar: zo is te zien hoe een ziekteproces is verlopen, en of de arts de juiste diagnose heeft gesteld.

Onderzoek

Het PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester zei in een reactie in het programma dat ze minister Schippers vragen wil stellen over de kwestie. Ze vindt het zorgelijk dat uit obducties blijkt dat in bijna een kwart van de gevallen de diagnose was gemist. Zij hoopt dat de minister de Inspectie voor de Gezondheidszorg hier onderzoek naar laat doen. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 12-04-2014 22:25.

Top