ACTUEEL

'Werk klokkenluider NZa voor ieder relevant'

Het werk van de klokkenluider van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is relevant 'voor alle mensen die door hun management slecht worden behandeld'. Dat heeft Marcel Gotlieb, de broer van de klokkenluider, zaterdag gezegd in het NOS Radio 1-journaal.

De zelfmoord van de beleidsmedewerker was voor minister Schippers aanleiding een onderzoek in te stellen naar het interne functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit.

 

Relevant

"De consequenties in het onderzoek laten we aan de NZa en de minister'', aldus de familie zaterdag. "Als familie zijn we heel verdrietig en boos. We vinden dat hij heel goed en relevant werk heeft gedaan voor iedereen in Nederland. Voor alle mensen die door hun management zo behandeld worden, zou dit een nieuw standaardwerk kunnen opleveren voor hoe niet om te gaan met mensen.''

Misstanden

Arthurs verhaal komt nu naar buiten omdat de familie Gotlieb wil dat er recht wordt gedaan. "Het management mag hier niet mee wegkomen. Verder moeten de misstanden bij de NZa aangepakt worden, zodat Arthurs werk en dood niet voor niet geweest zijn." (ANP/Skipr)

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

12 april 2014

Treurig verhaal. De geloofwaardigheid van de NZa zal er niet beter op worden.

koopman

14 april 2014

En dezelfde NZA neemt ons zorgverleners steeds de maat.
Er zou een echt onafhankelijk onderzoek moeten komen naar wie er allemaal inzage heeft gehad in privacygevoelige informatie. En hoeveel de minister hiervan wist..

Top