ACTUEEL

Schippers: geen tijdelijke schorsing NZa-top

Minister Schippers van Volksgezondheid ziet geen reden om de raad van bestuur Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gedurende het onderzoek naar het interne functioneren van de organisatie op non-actief te schorsen. Dat heeft ze op 13 april laten weten in een uitzending van het programma WNL op Zondag.

Oppositiepartijen SP en PVV pleitten eind vorige week voor tijdelijke terugtreding van de raad van bestuur van de NZa. Andere partijen, zoals VVD, CDA en ChristenUnie willen eerst de resultaten afwachten van het onderzoek naar het interne functioneren van de NZa door een externe onderzoekscommissie onder leiding van Hans Borstlap, oud-topambtenaar en lid van de Raad van State.

Tempo

Schippers besloot op 9 april tot dit onderzoek daags voordat NRC Handelsblad en de NOS over misstanden bij de NZa berichtten. Ook Schippers wil de uitkomsten van het onderzoek afwachten alvorens ze besluit over eventuele verdere stappen. Wel heeft Schippers Borstlap gevraagd “tempo te maken”. “De NZa  is een heel belangrijke toezichthouder voor mij”, aldus Schippers tegenover WNL. “Die kan niet te lang onder dit soort wolken functioneren.”

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 april 2014

Pesten op hoog niveau??? En dan geen actie? Geen goed voorbeeld voor anderen

Top