HRM

'Erasmus MC is meest vrouwvriendelijk'

Het Erasmus MC is door weekblad Intermediair uitgeroepen tot aantrekkelijkste ziekenhuis voor vrouwen die carrière willen maken. Intermediair heeft lovende woorden voor het diversiteitsbeleid en de doorstroom van vrouwelijke leidinggevenden.

Binnen het Rotterdamse academische zieken huis is bijna de helft van de medische specialisten inmiddels vrouw. Dat is meer dan bij andere UMC’s. Het percentage vrouwelijke hoogleraren ligt nog wel een stuk lager. Dit aantal stijgt, zij het erg langzaam.

Een van de drie hoofdtaken van het Erasmus MC is het opleiden van nieuwe dokters. Van de universitaire hoofddocenten is een op de drie vrouw. Ook bij de raad van toezicht is de verdeling gunstig: twee van de vier toezichthouders zijn vrouw.

Mentoring

Het Erasmus MC kent verscheidene initiatieven om vrouwen naar de top te helpen. "Het Erasmus MC steekt veel tijd in mentoring", schrijft Intermediair. In het Erasmus MC bestaat daarnaast een netwerk van ambassadeurs, waar ook bestuursvoorzitter Ernst Kuipers lid van is. Verder is er een Female Career Development programma en het vrouwennetwerk VENA.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top